Szennyvízszivattyú háztartási vagy ipari célokra

Háztartási vagy ipari szennyvizek szivattyúzásához kiváló megoldást nyújtanak a Wilo szennyvízszivattyúk, amelyek megbízható és sokoldalú berendezések. A merülő szennyvíz szivattyúk jellemzője, hogy hogy rövid időn belül nagy mennyiségű vizet képesek szállítani alacsony magasságba.

Wilo ipari szennyvízszivattyú

A Wilo készülékei nagy mérnöki pontossággal készültek és biztos, hogy nem okoznak csalódást azok számára, akik ezt a típust választják. Az ipari alkalmazásban is széles választékot kínál és ott is maradéktalanul megállja a helyét mind minőségben mind tartósságban. A Wilo cég 1872 óta növekszik folyamatosan és mára már világcéggé nőtte ki magát. Szivattyúi a világ minden pontján megtalálhatóak.

A szennyvíz megjelenése ott, ahol annak helye nincs komoly gondokat okozhat. Elég, ha végig gondoljuk milyen nehézséget jelenthet a hirtelen hőmérséklet emelkedést követő olvadás miatt megemelkedő belvíz szintje. Az épületek csatorna rendszerében is előfordulhat, hogy nagyobb mennyiségű szennyvíz keletkezik, mint amit szivattyú nélkül kezelni tud a rendszer. Ilyenkor indokolttá válik egy szennyvízszivattyú beszerzése. Ilyen intézmények például az éttermek vagy sportpályák, ahol fokozott figyelemre és szennyvízátemelő szivattyúra van szükség, ami ezekben a speciális esetekben sokkal inkább használható, mint egy átlagos vízszivattyú.

Miért jó, ha szennyvíz átemelő szivattyút használunk?

A szennyvíz átemelő szivattyú legfontosabb funkciója, hogy a vízzel együtt a benne található összes szilárd szennyező anyagot, homokot, törmeléket, gallyacskákat, gyümölcs és zöldégdarabokat elszállítsa. A belvízben lévő szennyező anyagok miatt károsíthatják a szivattyút is ezért olyan szennyvízátemelő szivattyút válasszunk, amelynek minden alkatrésze stabilan rögzített. A szennyező anyagok mérete is fontos szempont a szivattyú kiválasztásánál. Az olyan szennyvizet, amely nagy méretű szilárd anyagokat tartalmaz csak a szennyező anyag felaprítása után tudj a szivattyú elszállítani, ami darabolókéses szivattyú használatát teheti szükségessé.

A szennyvízszivattyú jellemzője, hogy nagy mennyiségű folyadék szállítására alkalmas alacsony nyomással. A nagy áramlási keresztmetszet nagy résveszteséget takar, ezért a szivattyú a fojtásra jelentős szállítási mennyiség csökkenéssel reagál. a szennyvízszivattyú nem tömődik el, ha a szennyvíz a megadott értéken belül van.

A szennyvízszivattyú egyszerűen kezelhető, de az egyes termékek különböző teljesítménnyel rendelkeznek és vannak különbségek az átemelés magasságában is, valamint a felhasználási terület szerinti eltéréseket is érdemes figyelembe venni a szivattyúválasztáskor.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük