Szennyvízszivattyú

Plugs

Hasznos segítség a szennyvízszivattyú

A szennyvízszivattyú telepítésére olyankor van szükség, amikor a szennyvíz természetes eséssel nem juttatható be a csatornába. A szennyvízszivattyú segítségével zavartalanná tehető a szennyvízkezelés. Beépítése egyszerű, zajtalan és a visszafolyás gátlónak, illetve az aktív szénnek hála a szagok miatt sem kell aggódnunk.

Szennyvíz átemelő szivattyú választásakor a márka a típus és a teljesítmény figyelembevétele mellett azt is jó, ha tudjuk, hogy felszíni vagy merülő szivattyú a jobb döntés az adott helyzetben. Mindkettő mellett és ellen is számos érvet lehet felsorakoztatni, de a választás szempontjából a helyi adottságok a döntőek.

A szennyvíz átemelő szivattyú lehet merülő vagy más néven búvárszivattyú, amelynek óriási előnye a felszíni szivattyúkkal szemben, hogy a beszerelésük nagyon egyszerű. Ez gazdaságosabbá és környezet barátabbá teszi a működtetésüket. Fontos kiemelésre érdemes előnyük még az, hogy csendesek így bárhová elhelyezhetők, ahol pihennénk vagy dolgoznánk. A merülő szivattyúk légtelenítésére sem kell gondot fordítani, ami számos kellemetlenségtől kíméli meg a használóját. A merülő szivattyúk esetében a fagyveszélyt is elfelejthetjük.

Mindezek alapján bátran állíthatjuk, hogy érdemes beruházni a WILO szennyvíz átemelő szivattyúba, mert a befektetés hosszú távon biztosan megtérül. Ha a helyi adottságok a felszíni, például önfelszívó szivattyú választását igénylik, az is jó választás.